زیست آنلاین: احسان عابدی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور به وضعیت محیط زیست دریای خزر، طی یک یادداشت، کشف میادین گازی و نفتی در مناطق شمالی کشور و تاثیرات آن بر اکوسیستم دریای خزر را مورد بررسی و نقد قراردده است. به گفته وی دریاچه خزر، اکوسیستم های وابسته به آن و همه زیستمندان خزری، صندوق ارزی پایداری هستند که نباید به واسطه ...
یکی از مسائل مهم در زمینه دریای خزر بررسی مخاطرات زیست محیطی این اکوسیستم است که عواملی مانند شکوفایی جلبکی و آلودگیهای نفتی، صنعتی، کشاورزی و فلزات سنگین به ترتیب به عنوان مخاطرات زیستی و غیر زیستی این پهنه آبی را تهدید میکند.
زیست آنلاین: عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور نظام حقوقی دریای خزر را از لحاظ نحوه بهرهبرداری، چگونگی حفاظت، تنظیم روابط بین کشورهای خزری و نحوه همکاری ها دارای اهمیت فراوان دانست و گفت: مشخص نشدن این موضوع (نظام) اجرای مشترک کنوانسیون تهران را دچار مشکل کرده است.
دریای خزر بزرگترین دریاچه دنیا است که در شمال ایران قرار دارد و کشورهای «ایران»، «روسیه»، «جمهوری آذربایجان»، «جمهوری ترکمنستان» و «جمهوری قزاقستان» این دریاچه را در برگرفتهاند اما کافی است چند قدم در ساحل این دریاچه قدم بزنید تا با زبالهها و ماهیهایی مرده مواجه شوید.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: کنوانسیون منطقهای تهران تنها معاهده زیستمحیطی و تنها بستر همکاری برای حفاظت و نجات اکوسیستم منحصر به فرد مورد توافق پنج کشور حاشیه دریای خزر است که از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
شنای مطمئن در دریاها و دریاچههای بزرگ مانند شنا در دریاچه، سد یا استخر آب نیست، بلکه علاوه بر مهارت در شنا باید ویژگی آن حوضه آبی را نیز شناخت؛ یکی از مهمترین آنها «جریان شکافنده» در دریای خزر است که حتی ماهرترین شناگران را هم به کام مرگ میکشاند.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم که هرچه سریعتر ایران به کنوانسیون حقوقی دریای خزر بپیوندد گفت: در جلسه امروز با سفیر ایران در روسیه تصمیم بر این شد که موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود تا به مرحله اجرایی برسد و در اموری که باید انجام شود تسریع صورت گیرد.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به برگزاری کنفرانس علمی مجازی تغییر اقلیم منطقه دریای خزر در تاریخ پنجم و ششم آبان ۱۴۰۰ ، از پژوهشگران و محققان استان برای شرکت در این کنفرانس علمی دعوت کرد.
زیست آنلاین: در روزهای گذشته مقامات شرکت نفت خزر با اعلان کشف ذخایر عظیم نفت و گاز در شمال کشور، خبر از نتایج امیدآفرین حفاریها و کشف ذخایر قابل توجه گازی و نفتی در دشت گرگان، رودسر، رامسر و چالوس دادهاند. اما به نظر می رسد اخبار منتشر شده در این خصوص بیش از آن که فنی و عملیاتی باشد، سیاسی است. دادههای بیان شده مبتنی بر دادههای لرزهنگاری است و ...
بنیانگذار دانشکده محیط زیست، با بیان اینکه ۵۰ درصد مدیریت محیط زیست هر کشور در دست مردم است، یادآور شد: اگر مردم با محیط زیست باشند، شاهد حفاظت از آن هستیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تصویب لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
محیط زیست مازندران اعلام کرد که تاکنون هیچ مجوزی برای ساخت جزیره مصنوعی در دریای خزر صادر نکرده و در باره موضوع ایجاد چنین جزیرهای در محدوده آبهای ساحلی نوشهر هم درخواستی دریافت نشده است.
مدیرکل دفتر بررسیهای زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی از انتشار نخستین نقشه هوشمند ژئوشیمی رسوبی و آلایندههای زیستمحیطی سواحل و مناطق دریایی خزر خبر داد و گفت: این نقشه در مقیاس یکپنجاه هزارم به همت کارشناسان دفتر زمینشناسی دریایی تهران و مراکز کاسپین باختری و خاوری منتشر شده است.
مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات دریای خزر گفت: اکنون همه کشورهای پنج گانه به این نتیجه رسیده اند که همکاری برای مدیریت مناسب وضعیت دریای خزر منوط به داشتن اطلاعات کامل است که کاتالوگ ملی گام مهمی در این زمینه است.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی اعلام کرد که مدلسازی غبار در منطقه با فرض خشک شدن خلیج گرگان نشان میدهد که در این حالت خلیج گرگان به عنوان منبع غبار محلی عمل خواهد کرد.
زیست آنلاین: در ایران طرحهای انتقال آب بین حوضه ای در طی سالهای اخیر مطرح بوده و موافقان و مخالفان خود را داشته است. در این میان طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس از متفاوت ترین و بلندپروازانه ترین طرحهای انتقال آب در ایران است که در طی سالهای اخیر و در دولتهای مختلف مطرح بوده است.
مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو اعلام کرد: میانگین تراز آب دریای خزر در نیمه اول سال آبی جاری(مهرماه ۹۸) معادل ۲۷.۳۳ – متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، ۱۵سانتیمتر و در مقایسه با دو سال گذشته، ۲۴ سانتیمتر کاهش داشته است.
مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو با انتشار گزارش نوسانهای آب دریای خزر در سال ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد: سطح آب دریای خزر در سال ۲۰۱۹ میلادی، در ادامه روند کاهشی خود از سال ۱۹۹۵، به کمترین میزان طی ۳۰ سال اخیر رسید.